Белгия направи 0:0 с Украйна, на осминафиналите играе срещу Франция

Спорт
21:49 - 26 Юни 2024
1604
Белгия направи 0:0 с Украйна, на осминафиналите играе срещу Франция

Украйна и Белгия направиха равенство 0:0 в мач от група "Е" на Евро 2024. "Червените дяволи" се класираха напред в турнира, заемайки второ място в крайното класиране в групата с актив от 4 точки. Воденият от Доменико Тедеско състав ще се изправи срещу Франция в осминафиналите.

Украинците отпадат от турнира също с 4 точки, като заемат последно място в група "Е".

В седмата минута Кевин де Бройне изведе Ромелу Лукаку на чиста позиция, но диагоналният му удар беше спасен от вратаря Анатолий Трубин, който беше заел добра позиция.

В 20-ата минута Роман Яремчук стреля от дистанция, но вратарят Кун Кастелс се справи с положението.

Минута след това белгийците направиха грешка в центъра и това позволи на украинците да организират атака, но завършващият удар на Артьом Довбик излезе в аут.

Седем минути след почивката Жереми Докю напредна по фланга и навлезе в наказателното поле, но подаването му беше неточно. В 59-ата минута Докю пусна успоредно на голлинията, но Лукаку не успя да достигне до топката.

Шест минути след това вратарят Трубин спаси шут на Ромелу Лукаку, а в 73-ата минута стражът на Украйна отби опасен удар на резервата Яник Караско.

Украинският отбор отвърна с опасно положение пред вратата на "червените дяволи", когато защитата на Белгия се намеси решително след удар на Артьом Довбик, който беше останал на голова позиция в наказателното поле.

Малко повече от десет минути преди изтичане на редовното време на двубоя отново Довбик стреля към вратата, но топката не намери очертанията на вратата.

В 82-ата минута Руслан Малиновски опита да реализира попадение директно от ъглов удар, но вратарят Кун Кастелс отби кълбото.

Натискът на Украйна в самия край доведе до опасни контри за белгийците, които обаче не се възползваха от тях.

В последните секунди от редовното време самостоятелен пробив на Судаков доведе до спасяване на вратаря Кастелс.