Белтраме: Феновете на ЦСКА са фантастични

Спорт
13:37 - 13 Октомври 2020
2101
Белтраме: Феновете на ЦСКА са фантастични

Халфът на ЦСКА Стефано Белтраме даде интервю в своята родина Италия преди старта на груповата фаза на Лига Европа. "Червените" са в една група с Рома, което предизвика интереса на журналистите към бившия играч на Ювентус. Той изрази своето възхищение от феновете на ЦСКА, а също така отличи и най-важните футболисти на отбора.

"Изиграхме 4 квалификационни мача и победихме Базел. Направихме подвиг. Оказахме се в добра група, можеше да е по-лошо за нас, защото има баланс между отборите след Рома. Ясно е, че "вълците" са фаворити, но ние ще се опитаме да се класираме на второто място", каза Белтраме.

Той коментира и ситуацията с коронавируса в България.

„И тук вирусът нанася много щети. Сега животът изглежда малко по-нормален, маската не е задължителна на открито, но заразените хора се увеличават. Надяваме се, че няма да има проблеми, за съжаление в България болниците не са толкова напреднали, колкото италианските. Бяхме в изолация два месеца и затворени по къщите си. Не излизахме", каза Белтраме.

Футболистът направи и малко по-генерална оценка на българския футбол.

"Пристигнах през януари и след месец и половина се случи катастрофата с COVID и така спряхме. Тук се играе повече физически футбол, но ми казват, че и тактическата част от играта се е подобрила. Има много силно съперничество между Лудогорец, ЦСКА и Левски", заяви футболистът.

Белтраме разкри с кой футболист на Рома ще размени фланелката си след мача на "Олимпико".

"Със сигурност ще разменя фланелката си с моя приятел Спинацола, с който бяхме съотборници в юношеските формации на Ювентус. Вече съм играл на Олимпико с Примаревата на Ювентус, но този път мачът ще има по-различен вкус. Жалко, че няма да има фенове. Има време да мислим за мача в Италия", каза още Белтраме.

Той отличи и няколко от футболистите на ЦСКА.

"Али Соу, който трябваше да отиде във Франция в Дижон, се справя много добре. Имаме млад капитан в лицето на Валентин Антов, който е роден през 2000 година. Много добър защитник, който израства. Преди няколко седмици дойдоха двама важни футболисти от Уотфорд, които ще ни помогнат. Иначе феновете на ЦСКА са специални. За мен това е страхотно преживяване. Израствам като мъж. Научих английски, говоря холандски, искам да науча български, дори и да не е лесно, защото това е много труден език. Ще дам всичко от себе си, имам желанието да се върна в Италия, да имам шанс да играя в Серия А", каза още Белтраме.