Бенфика отвя Брюж, Челси се разправи с Дортмунд

Спорт
11:12 - 08 Март 2023
1838
Бенфика отвя Брюж, Челси се разправи с Дортмунд

Бенфика се наложи над Брюж с 5:1 в осминафален мач реванш на „Ещадио да Луж“ в Шампионска лига. „Орлите“ са първият четвъртфиналист в надпреварата, след като отстраниха белгийския си съперник с общ резултат от 7:1.

За успеха на Бенфика Гонсало Рамош и Жоао Марио се разписаха на два пъти, а Давид Нереш добави едно попадение, след като влезе от резервната скамейка. Почетното попадение за Брюж бе дело на Бьорн Мейер в края на двубоя.

Челси победи Борусия Дортмунд с 2:0 в мач-реванш от осминафиналите на Шампионската лига и по този начин си гарантира място на четвъртфиналите на турнира с общ резултат 2:1. Интересното е, че това бе първи мач за тима на Греъм Потър през 2023 г., в който лондончани вкарват 2 гола в противниковата врата.

Рахийм Стърлинг материализира превъзходството на "сините" в 44-ата минута, когато се разписа от десетина метра. В 50-ата минута Кай Хаверц пропусна дузпа, нацелвайки левия страничен стълб. Дузпата обаче бе пребита и в 53-ата минута германецът не сгреши, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата на Алекс Майер.

Освен това, две попадения за „сините“, дело на Хаверц и Стърлинг, не бяха зачетени заради засада. По този начин Челси отстрани Борусия Дортмунд в първия елиминационен сблъсък между двата отбора в историята на най-силния европейски клубен турнир.