Бенфика прегази Макаби Хайфа, Мбапе вдъхнови ПСЖ

Топ
08:08 - 03 Ноември 2022
1642
Бенфика прегази Макаби Хайфа, Мбапе вдъхнови ПСЖ

Бенфика спечели група Н на Шампионската лига, след като разби с 6:1 като гост Макаби Хайфа. "Орлите" завършиха с равен брой точки с ПСЖ - по 14, равна голова разлика 16:7 и два пъти по 1:1 в директните мачове. Португалският гранд обаче има повече вкарани голове като гост от "принцовете", поради което зае първата позиция в крайното класиране.

Ювентус остана трети в групата и ще играе в Лига Европа, докато Макаби завършва на последно място.

Гонсало Рамош откри резултата в 20-ата минута в Хайфа, а шест по-късно Тярон Чери изравни от дузпа. "Орлите" отново поведоха в 59-ата минута, когато се разписа Петър Муса. Десет по-късно Алехандро Грималдо вкара за 1:3, а в 73-ата минута Рафа Силва вкара нов гол за португалския гранд.

В 88-ата минута Енрике Араужо направи 1:5, а крайният резултат оформи Жоао Марио в 90-ата минута.

Ювентус изигра един от най-добрите си мачове от началото на сезона, но това не бе достатъчно срещу Пари Сен Жермен. Французите спечелиха с 2:1 в Торино, а основната причина бе Килиан Мбапе. Той откри резултата с фантастичен гол в 13-ата минута и асистира на резервата Нуно Мендеш за победния гол в 69-ата минута. Капитанът на "бианконерите" Леонардо Бонучи изравни за 1:1 в 39-ата минута.