Бензема успя да го направи след 418 мача в Примера

Златната топка е моя мечта от дете, заяви нападателят на Реал Мадрид

Спорт
13:16 - 30 Август 2022
1487
Бензема успя да го направи след 418 мача в Примера

Карим Бензема успя да вкара първия си гол директно от пряк свободен удар в 418-ия си мач в Ла Лига за Реал Мадрид. Най-добрият играч на УЕФА го стори в 10-ата минута от добавено време на мача срещу Еспаньол.

„Лос бланкос“ се наложиха над каталунския тим в неделя с 3:1. Два от головете бяха дело на Бензема, а с един се отчете Винисиус Жуниор. Почетното попадение за Еспаньол вкара нападателят Хоселу.

Интересен факт е, че Бензема вкара своя гол от пряк свободен удар на капитана на Еспаньол – Леандро Кабрера, който играе като защитник.

На уругваецът му се наложи да застане на врата заради червения картон на Бенжамен Лекомт в шестата минута на добавено време на мача.

Карим Бензема призна, че Златната топка е негова детска мечта. 34-годишният нападател е наясно, че тази година е най-близо до постигането на тази мечта.

„Надежда за Златната топка? Да видим какво ще стане. Трябва да изчакаме резултатите от вота. Да получа Златната топка е моя мечта от детството. Сега не съм толкова далеч от постигането й. Да видим какво ще се случи", каза Бензема, цитиран от френските медии.

Бензема вече отбеляза четири гола и направи една асистенция в четири мача от всички турнири този сезон. Преди два дни Карим беше признат за най-добрия играч на изминалия сезон според УЕФА.

Церемонията по връчването на Златната топка е насрочена за 17 октомври.