Бербатов чете лекция в НСА

Беседата ще е на 15 май в сряда

У нас
13:58 - 07 Май 2019
2309
Бербатов чете лекция в НСА

Залязлата звезда на българския футбол Димитър Бербатов ще чете лекция в НСА. Темата на беседата ще бъде „Моят начин към успеха”, похвалиха се от спортната академия. Събитието ще се състои на 15 май, сряда, от 11:30 часа, в зала Аула Максима, като освен академичната общност, до него ще имат достъп и медиите.

Бербо, който е един най-популярните кадри на спортната ни академия, има диплома с бакалавърска степен по специалността „Спортен мениджмънт”. Във футболните среди се говори, че Бербо има желание да работи в тази насока, но преди всичко в чужбина.

Още при отказването си от националния отбор, преди близо десет години, Бербо хвърли знаковата реплика: „Един ден ще дойда да ви оправя футбола”. Този ден обаче така и не се вижда на хоризонта, смятат от обкръжението на бившата деветка.

38-годишният благоевградчанин все още не обявил официално края на активната си футболна кариера. Откакто не играе през последната година, Митко се е отдал повече на социални дейности чрез своята фондация, а наскоро издаде биографичната си книга – „По моя начин”.

Бербатов е футболист № 1 на България рекордните седем пъти и голмайстор на националния отбор. Започва професионалната си кариера в ЦСКА, а оттам пробива в големия европейски футбол и носи екипите на няколко от най-популярните отбори - Байер (Леверкузен), Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Монако. С Юнайтед печели два пъти титлата в Англия, Златната обувка за най-добър реализатор на Висшата лига, както и световното клубно първенство.