Бербатов: Искат Боби М. да остане на поста си

В БФС правят всичко възможно, за да забатачат нещата, заяви кандидатът за президент на централата

Спорт
16:20 - 10 Януари 2024
7218
Бербатов: Искат Боби М. да остане на поста си

"Призовавам Търговския регистър да изиска Михаил Касабов да бъде вписан като изпълняващ длъжността на президент на БФС до провеждането на Конгреса, защото това не се случва, а оставката е подадена от Борислав Михайлов", заяви кандидатът за шеф на родния футбол Димитър Бербатов.

"Оставката е гласувана от Изпълкома. Призовавам още един път Търговския регистър и Михаил Касабов да отидат и да се вписва, както беше предният път, на предната оставка, когато той беше вписан. Идентична ситуация, а сега защо не се случва? Това са въпроси, които трябва да се зададат към ръководителите, но всички знаем защо не се случва.

Защото искат да си останат, да държат нещата и да не ги пускат или на Конгрес да обжалват и това означава, че Борислав Михайлов си остава на поста, защото обжалват и така се забатачват още повече нещата, но едно е важно, че ние нямаме отказване, но Михаил Касабов трябва да бъде вписан и да отиде да се впише", допълни голмайстор №1 на националния отбор.

"Тези хора, които управляват, виждат, че властта и свободата не искат да я пускат и да я дават. Това е единствената причина, плюс факта, че не искат да признават какво ниво стигна българският футбол и след толкова години на автокрация и един човек да управлява и да нарежда всичко, стигнахме до това дередже.

Сега, когато се дава правилният пример и покрай събитията, които се случиха миналата година, се вижда за какви хора става въпрос. Аз и моят екип се опитваме да кажем и да покажем сега в тази ситуация какво трябва да се случи, а то е Михаил Касабов да бъде вписан. Той сам може да отиде да го направи и след като Касабов се впише, става следното – той свиква Изпълком, правилният Изпълком, легитимен Изпълком, правят дневен ред на Конгреса и той да се проведе на 15-и (б.р. 15-и март). Има време това да се случи и той да се проведе по правилния начин", даде да се разбере Бербатов какво е необходимо да се направи в случая.

"Лошото в ситуацията е, че заради редица ходове, маневри, тарикатлъци, схемаджийство, затова сега сме стигнали в тази ситуация, когато всички искат правда и нещата да се случват по правилния начин, човек виждайки, че тези хора не реагират на добрите думи и това, което обществеността ги кара да направят, ти си принуден, който и да е, дали Георги Градев, дали аз, дали някой друг, да призовава Прокуратура и съдилища да се намесват.

Хора, добрите думи нищо не правят в момента. Трябват действия и оттам идват тези реакции и призиви за намеса на Прокуратура, Съд, Търговски регистър, за да може един път завинаги да се приключи това и да започне да се гради", каза още Димитър Бербатов, който говори след откриването на спортна зала, кръстена на него, в родното му училище в Благоевград.

"Не може да ги изкараме от живота, който е в момента, но трябва да им показваме, че паралелно може да се правят много неща. Една от моите цели, тъй като имам фондация от много години и подпомагаме талантливите деца, сега още повече ме задължава това, което се случи днес тук, където ми бе оказана огромна чест, да продължавам да се срещам с деца и да се опитвам да им покажа кой е правилният, с правилните думи, надявайки се, че когато си тръгнат оттук, ще останат с добри впечатления, ще си говорят с приятели и родители и ще кажат „Мамо, тате, видяхте ли какво стана днес?“ и ще се вдъхновят и ще изберат правилния път и това ще им помогне и в живота, убеден съм в това. Животът е такъв, какъвто е, и трябва да се адаптираме към него".

"Разбира се, че си припомних за салона, за училището. Сега са по-модерни, което е видно. Това е супер, защото ако не беше по-модерно, щеше да е странно, но важното е, че надграждат, развиват се, има повече деца, отколкото по мое време, което е хубаво, и наистина се надявам да следват правилните примери. Затова съм тук днес. Тази покана ме трогна и това, което се случи, защото залата ще носи моето име. Майка ми се разрева, и аз бях на път, но това още повече ме задължава да се опитвам да давам правилните примери", каза развълнуван и с умиление Бербатов след събитието в СУ "Кузман Шапкарев" в Благоевград.