Бербатов: Когато Лечков се кандидатира за президент, тогава може да води дебат с мен

Час по-скоро тези трябва да напуснат БФС, заяви бившият национал

Спорт
17:52 - 18 Октомври 2023
4702
Бербатов: Когато Лечков се кандидатира за президент, тогава може да води дебат с мен

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов смята, че е от изключителна важност настоящото ръководство на централата да напусне своите позиции. 

Той каза защо е отказал да говори паралелно с Йордан Лечков:

„Когато вицепрезидентът Йордан Лечков се кандидатира за президент, тогава може да говори на дебат с мен. Аз мога да говоря с президента. В случая той може да говори с моя екип. Лечков може да си говори глупостите, които си говори по принцип“.

„Аз се кандидатирам за президент, следователно би било нормално да говоря с човека на тази позиция, а не с вицепрезидента, който симулира дейност“, допълни той. 

„Надграждаме в некомпетентност и провал“, констатира бившият футболист на Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Байер Леверкузен и ЦСКА.

Относно отношението на обществото към българския национален отбор, той заяви пред Дарик: „В някои части от обществото тази апатия е настъпила отдавна, а това е добре дошло за управляващите в момента“.

„Моят призив към спортната и футболната общественост е да не се отдават на това безвремие и апатия. Те трябва да са будни и да се ядосват“, призова Бербатов и допълни: „Ножът не е в кокала, ножът е преминал през кокала и реже в другата страна“.

„Незаинтересоваността и апатията работят за управляващите“, тъжен е той.

„Резултатите ги няма, а ти в цялата си безочливост и наглост твърдиш, че правиш нещо. За тях работи тази апатия, която е обзела българската футболна общественост. Трябва да се събудим“, анализира той ситуацията с националния отбор.

„Не говоря от ролята на кандидат президент, а говоря от ролята на футболист“, каза Димитър Бербатов.

„Аз говоря като човек, който иска това управление да го няма, а в последствие да има нормален Конгрес, на който клубовете да отидат и да гласуват“.

„Управлението на тези управленци е видно. Аз говоря като гражданин, който се интересува от футбола“, заяви бившият голмайстор на висшата лига.

Той каза какво е необходимо да се случи в българския футбол: „На всяка цена е това управление да не е там. Това е борбата. В последствие клубовете преценяват кой да ги води и кой да ги преценява. На живот и смърт трябва да е на цялата общност това управление да го няма“.