Бербатов: Кристиано е брилянтен, но Меси е мой тип

Младите искат да подражават на португалеца, но могат само на прически, заяви българинът

Спорт
13:13 - 13 Април 2021
2914
Бербатов: Кристиано е брилянтен, но Меси е мой тип

Само един българин е имал честта да бъде съотборник на Кристиано Роналдо. Димитър Бербатов се засече с петкратния носител на „Златната топка“ в последния сезон на португалеца в Манчестър Юнайтед – 2008/09.

Рекордьорът по голове за националния ни отбор остана на „Олд Трафорд“ общо четири сезона, като два пъти вдигна титлата и стана голмайстор на Висшата лига през 2010/11 с 20 попадения. Логично, Бербатов има много спомени от „Театъра на мечтите“ и един от тях е свързан точно с CR7.

„Младите играчи се опитват да имитират най-добрите футболисти като Роналдо – анализира Бербатов.

Подражават в прическата, дрехите, колите, триковете с топката. Опитвам се да им обясня колко здраво работеше Кристиано на тренировките и след тях. Просто искаше да бъде най-добрият, а всичко останало идва след това.

Тренировката с него беше като на война. Веднъж дойде рано във фитнеса и след заниманието ни на терена, остана до късно да бие удари във вратата. След това отиде да поплува, преди да се завърне във фитнеса.“

Що се отнася до вечния въпрос – кой е по-добър измежду Роналдо и Меси, Бербатов отдава предпочитанията си на аржентинеца.

„Роналдо е брилянтен, но Меси е повече мой тип играч – признава Бербатов. – Лео вижда играта много ясно, може да бележи, да създава положения.

Завършен футболист, вероятно най-добрият за всички времена.

Сигурно по-възрастните биха посочили Пеле, Марадона, Пушкаш или Ди Стефано, но за моето поколение изборът пада между Меси и Роналдо.“