Бербатов с нова атака към БФС заради публикациите около скандалния мач с Естония

Спорт
07:57 - 01 Юни 2022
2233
Бербатов с нова атака към БФС заради публикациите около скандалния мач с Естония

Димитър Бербатов отново атакува БФС и в частност президента на централата Борислав Михайлов, след като медията BIRD.BG публикува свое разкритие за събития от 2011 г.

Според публикацията тогава Михайлов е бил за Нова година в Сингапур, като компания му е правил Дан Тан - един от най-популярните и уличени босове на нелегални залози в Азия. Той бе арестуван след дълго издирване на Интерпол, за да бъде пуснат на свобода преди година.

Дни по-късно е подписан договор за контрола с Естония, завършила 2:2 в Анталия през февруари 2012-а. Този двубой бе с 4 отсъдени дузпи, а ФИФА го анулира и разследва, като обяви, че той е "манипулиран от трета страна, без двата отбора да са участници в това". Говореше се за ръководна роля на съдията, който е изпълнявал поръчка за това как да свърши срещата.

Ето какво написа Бербатов във Фейсбук:

"Шокиращо разкитие за топла връзка между БФС и Дан Тан!

Една снимка казва повече от хиляда думи, една снимка която доказва, че президент на Българския футболен съюз празнува в Сингапур с бос на черното тото в света, броени дни преди да подпише лично договор с контролирана от Дан Тан фирма за организирането на мача България - Естония (2:2 с четири дузпи), който ФИФА анулира и призна, че е бил организиран с цел печалба от залагания, а не по спортни причини.

Снимка и договор, направени през дни! При положение, че тогава се твърди, че предложението от тази фирма е едва ли не случайно и не е било ясно кой и какво стои зад нея! Всичко това на честна дума, без проверка на посредника, който не е бил регистриран като ФИФА мач агент, което е било задължително тогава.

Незнание, невежество или НЕЩО ДРУГО? Нека разследващите органи да кажат."

Припомняме, че Бербатов е кандидат за президент на БФС от последния изборен конгрес и от поне 2 години не спира да атакува настоящото ръководство на футбола ни. Очевидно престрелката с думи ще продължи и занапред, въпреки че чисто юридически не се вижда как деветката от  близкото минало ще получи нов шанс да се кандидатира поне още 4 години.