Бербатов се гласи за шеф в Юнайтед

Знам всичко за тази работа и съм готов да я върша, навива се Митко

По света
10:42 - 14 Май 2019
1275
Бербатов се гласи за шеф в Юнайтед

Българската звезда Димитър Бербатов се гласи за позицията спортен директор на Манчестър Юнайтед. Голмайсторът, който не е играл около година, но все още не е окачил бутонките на пирона, има диплопа с бакалавърска степен по спортен мениджмънт от НСА. 38-годишният Бербо се удари в гърдите, че е научил тънкостите в тази работа и е готов да се захване с нея в бившия си тим Юнайтед, където изкара най-добрите си години от футболната кариера.

"Първо Рио Фърдинанд, сега и Дарън Флечър се споменават за позицията на спортен директор. А защо да не е и Димитър Бербатов? Аз имам диплома по спортен мениджмънт, изкарал съм и треньорски курсове, така че имам образованието", заяви благоевградчанинът.

"Тази позиция е много важна, защото е връзката между мениджъра и клубното ръководство. Затова Манчестър Юнайтед трябва да намери някого, който ще може да се справи подобаващо с тази задача и знае как да постъпи".

"Знам всичко за тази работа, знам как да я върша, мисля за нея, но и трябва да си готов за нея. Не можеш да очакваш, че тази длъжност ще бъде поверена на някого, само защото е бил футболист на даден отбор. Юнайтед ще направи огромна грешка, ако наеме човек само на тази база", сподели Бербатов.

Снимка: Lap.bg