Бербатов: Шуробаджанащината в БФС продължава!

Спорт
12:31 - 05 Декември 2021
1651
Бербатов: Шуробаджанащината в БФС продължава!

Димитър Бербатов разкритикува остро ръководството на БФС за решението му да включи бившия съдия и народен представител от ГЕРБ Стефан Апостолов като съдийски наблюдател на двубой от Втора лига, а след това и на дербито на кръга в елита между Левски и Ботев Пловдив. Причината е, че Апостолов не е включен в списъка със съдийски наблюдатели на Българския футболен съюз.

Ето какво написа Бербатов в социалните мрежи:

„Без да бъде включен в листите на съдийските наблюдатели в началото на сезон 2021/2022, бившият съдия Стефан Апостолов изведнъж се появи като съдийски наблюдател на мач от Втора лига и веднага след това го виждаме и като такъв на вчерашната среща между Левски и Ботев Пловдив в Efbet Лига.

Така Борислав Михайлов явно връща жеста към бащата на Стефан Апостолов – Апостол Апостолов (все още кмет на Симитли), за активната му работа в полза на Михайлов във връзка с извънредния конгрес на БФС преди по-малко от два месеца.

Апостолов-младши дори бе включен в новия Изпълнителен комитет на Михайлов, но отпадна след гласуването на клубовете – явно паметта им от изявите на младия Апостолов като депутат, демонстирал невероятни умения, четейки речи от парламентарната трибуна, не е къса и набързо бе зачеркнат от делегатите.

Чудейки се как да поправи „грешката“, за да се отблагодари на Апостолови, самообявилият се за победител на изборите на последния конгрес на БФС Михайлов, подхвърли на Апостолови кокалче с надеждата да се отърве от ангажимента си към тях. Дано всъщност е така, защото иначе нищо чудно в скоро време да видим Стефан Апостолов като председател на съдийската комисия или съдийски наблюдател на УЕФА.

Верен на принципите си, Борислав Михайлов безсрамно демонстрира типичен пример за поредната зависимост. Този път президентът на БФС бе овладян и подчинен от Апостолови от Симитли. Как иначе да си обясним погазването на Устава и наредбите на БФС в тяхна полза?“, написа Бербатов в страницата си в съциалните мрежи.