Бербо: Не ламтя за шефското място, искам българският футбол да върви нагоре

Венци Стефанов има озлобление към мен, но ще се кандидатирам

Топ
17:43 - 20 Октомври 2020
627
Бербо: Не ламтя за шефското място, искам българският футбол да върви нагоре

Най-добрият български футболист от последните години Димитър Бербатов говори пред Дарик относно информацията на dsport, че ще се кандидатира за управленски пост в БФС заедно с бизнесмена Петър Величков.

"Познавам се с Петър Величков от доста време. Доста пъти сме обсъждали българския футбол. Може би в последно време малко по-интензивно. Имаме доста допирни точки, но ако има нещо официално, ще стане ясно в близките седмици. Истината е, че не е важно аз ли ще съм, друг ли ще е.

Аз не ламтя за шефско място във футболния съюз, не ламтя за началник, да раздавам заповеди. Аз искам българският футбол да върви в правилната посока, като гледам националния отбор да ми е хубаво.

По тази линия е важно човекът, който е там да донесе промяната. На този етап всичко е във фазата на разговори между двама човека, които се уважават и имат еднакви гледни точки", сподели Бербатов.

Венци Стефанов има някакво озобление към мен. Преди време се бяхме чули с него и му казах, че не ми е приятно да ми споменава името. Може би от тогава е събрал още злоба. Също така може би се вижда, че идва промяната и човек, който не иска промяна, се бори с всички сили. Аз като имам нещо да казвам ,се обаждам и го казвам лично", разкри бившият футболист на Манчестър Юнайтед. 

"За момента си говоря с човек, когото познавам. Предполагам това правят и други хора. Надявам се да настъпи промяна. Не търся да ставам шеф или да се изявявам като такъв, а търся футболът ни да тръгне в по-добра посока - действия трябват, а никой нищо не прави в последните 14-15 години", завърши Берба.