Бербо: Притиснаха ме и реших да отида в Юнайтед, за да печеля титли

Навремето аз бях в ролята на Хари Кейн в Тотнъм, признава българинът

Спорт
17:26 - 16 Април 2021
2336
Бербо: Притиснаха ме и реших да отида в Юнайтед, за да печеля титли

Димитър Бербатов коментира избора, който трябва да направи нападателят на Тотнъм Хари Кейн. В английските медии се появиха множество информации, че английският национал може да напусне Шпорите след края на сезона, за да се присъедини към тим, който ще се бори за трофеи. 

Бербо заяви, че навремето е бил в подобна ситуация на Хари Кейн и тогава е решил да отиде в Манчестър Юнайтед, за да печели отличия.

„За мен не е изненада, че Хари Кейн ще се опита да напусне Тотнъм, ако отборът не се класира за участие в Шампионската лига. И го разбирам защо би поискал това. Хари е на 27 години и вероятно в следващите три сезона ще е в пика на кариерата си. Времето обаче не чака никого. Навремето аз бях Хари Кейн в Тотнъм - намирах се в същото положение, в същия клуб със същото нещо, което трябваше да решавам.

Ако той реши да напусне, вероятно ще разочарова много привърженици на “шпорите” и те ще се обърнат срещу него. Така е във футбола. В същото време обаче други ще разберат избора му.

Кейн е капитан на Англия и ключов футболист за Тотнъм, но би било тъжно, ако един ден той се обърне назад към кариерата си и осъзнае, че не е спечелил титлата в Премиър лийг, имайки предвид, че в момента той е един от най-добрите нападатели в света“, написа Бербатов в традиционната си рубрика за компания за спортни залози.

„Това е трудно решение, защото той се намира в клуб със страхотен стадион, база и много други неща, но пък му липсват трофеите. Аз се намирах в сходна ситуация, макар и малко по-различна.

Аз идвах от чужбина и исках да отида в най-големия клуб, за да вдигам купи. И това беше Манчестър Юнайтед.

Всеки решава какво да прави в зависимост от това какви цели има във футбола: възможно е просто да обичаш даден тим и да се наслаждаваш, когато играеш за него, но други държат и на трофеите. Всичко е въпрос на личен избор“.

„Според мен Кейн трябва да остане в Премиър лийг и мисля, че точно така ще стане. Но в кой клуб да отиде? Манчестър Сити си има Габриел Жезус. Би паснал на Манчестър Юнайтед, защото там не разполагат с типичен централен нападател на неговата възраст, тъй като Кавани е в края на кариерата си. Ливърпул притежава много талантливи нападатели, а за трансфер в Арсенал бих казал просто едно “не”, допълни Бербатов.

„Много хора свързват Хари с Манчестър Юнайтед, но пък отборът не е печелил шампионата вече осем години. Той трябва да избере място, където редовно би завоювал купи. Свързват го и с Челси, но дали би било добре да продадеш такъв футболист на пряк лондонски съперник? Има много въпросителни и Хари трябва внимателно да прецени нещата, за да вземе правилното решение. Най-лесно е да остане в Тотнъм, защото там вече е легенда. Не си го представям и да замине за чужбина“, написа още той.