Бербо: Рашфорд да не е срамежлив като мен

Да потърси помощ от опитните си съотборници Кристиано Роналдо и Единсон Кавани, съветва българинът

Спорт
12:37 - 12 Януари 2022
1964
Бербо: Рашфорд да не е срамежлив като мен

Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов посъветва Маркъс Рашфорд да потърси помощ от опитните си съотборници Кристиано Роналдо и Единсон Кавани, за да се справи с лошата форма, в която се намира в последно време.

Българинът призна, че навремето е бил доста срамежлив и затворен в подобни ситуации и отчита това като своя грешка, от която иска да предпази таланта на „червените дяволи“.

"Следя отблизо изявите на Макръс Рашфорд и в последно време изглежда нещо се случва с него. Езикът на тялото му не е този на един уверен играч. Играта му не е най-добрата в момента. Той може много повече. Има нещо, което се случва, и в клуба трябва да разберат какво е то.

Когато аз съм получавал критики, това понякога ми е влияело, друг път – не. Трябваше да работя и да живея с това, но никога не съм искал да се променям, нито някой от моите треньори е искал от мен да променям начина си на игра, защото знаех как виждам играта и как искам да играя.

Поглеждайки назад, много се гордея от начина, по който го правех. Съдейки по реакциите, сега ни липсват такива играчи, които имаха различен подход и виждаха играта като нас. Невинаги става въпрос за това да тичаш като луд, а да тичаш умно. Всички велики играчи знаят това.