Бернардо Силва: Реал е символът на Шампионската лига

Но и ние искаме да останем в историята, заяви халфът на Ман Сити

Спорт
17:40 - 16 Април 2024
1950
Бернардо Силва: Реал е символът на Шампионската лига

Халфът на Манчестър Сити - Бернардо Силва заяви, че всички в отбора са много мотивирани да повторят постижението си от миналия сезон, когато стигнаха до требъл. Той говори на пресконференция преди 1/4-финалния реванш от Шампионска лига между "гражданите" и Реал Мадрид (3:3). Срещата на стадион "Етихад" е утре от 22:00 часа.

"Това се случва в два различни сезона, а във футбола никога един мач не се повтаря отново. Реал е по-силен през този сезон в сравнение с миналия. Такова бе усещането ми, когато играхме на "Бернабеу". Със сигурност искат да си отмъстят за резултата на "Етихад" през миналия сезон.

Тони Кроос и Лука Модрич лично за мен са вдъхновение и модел за подражание, защото малко или много играят на същите позиции като мен. Те правят това от 15 години, а Модрич дори от по-дълго време. С всичко, което са постигнали, с това как се държат на терена - те са пример за всички деца, които започват да се занимават с футбол. Кроос и Модрич никога не мислят за себе си, а само за отбора. Показват го с решенията, които взимат на терена.

Ще видим какво ще се случи утре, но ние сме много уверени, защото играем у дома. Знаем обаче, че се изправяме срещу кралете на този турнир. Уважаваме Реал Мадрид и знаем колко трудно ще бъде", заяви Бернардо Силва.

Искаме да оставим значимо наследство, като спечелим четири поредни пъти Висшата лига, два пъти поред Шампионската лига и да постигнем в два последователни сезона требъл. Но знаем, че това ще бъде много трудно. След една седмица можем да отпаднем от всички състезания, но се борим докрай", каза Силва.