Берое ще залага вече главно на български и млади играчи

Спорт
13:27 - 02 Май 2022
1227
Берое ще залага вече главно на български и млади играчи

Берое ще сменя рязко курса, съобщава „Тема Спорт“. Старозагорци ще залагат вече главно на български и млади играчи. Причината за това е финансовото състояние на клуба и редуцираният бюджет след оттеглянето на ТЕЦ “Мариц-изток“ 2.

Идеята ще бъде обсъдена на 3 май (сряда). За тогава ръководството и спортно-техническият щаб, начело със старши треньора Петър Хубчев, покани на специална среща цялата старозагорска футболна общественост – ветерани, фенове, представители на бизнеса, журналисти и всички заинтересовани за бъдещето на Берое. Сбирката ще започне в 19 ч. и ще се проведе на ВИП ложите на стадиона под Аязмото.

Ще бъдат обсъдени всички актуални въпроси, свързани с организацията в клуба, ситуацията и бъдещето на Берое, както и възможностите за развитие и финансиране през следващия сезон.

Петър Хубчев призна, че само трима играчи имат договори и за след юни – Абубакар Тунгара, резервният вратар Иван Гощев и още един юноша. На сбирката ще бъде обсъден таван на заплатите и условията, при които ще бъдат предлагани нови контракти. Самият Хубчев също все още не е преподписал, но по думите му това е просто формалност.

Подобен курс към залагане на български и млади играчи ще предприеме през лятото и Локо (Пловдив). Такъв вече изповядва Арда. Всичко е продиктувано от свиването на бюджетните рамки.