Бесен скандал между Киро и Данчо Цонев, Пеевски ги укроти (ВИДЕО)

Основният виновник да стигнем до тази ситуация в държавата, е Бойко Борисов, обяви Корнелия Нинова

Политика
11:49 - 30 Ноември 2023
8490
Бесен скандал между Киро и Данчо Цонев, Пеевски ги укроти (ВИДЕО)

Жесток скандал се разрази в парламента между съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и депутата от ДПС Йордан Цонев. Председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски също се намеси остро в спора.

Камерите уловиха разправията, докато на трибуната правеха изказвания депутати от „Възраждане“.

Всичко започва с разговор на Кирил Петков с Йордан Цонев от ДПС, с кого седят през две седалки. Не става ясно за какво говорят, но очевидно напрежението се покачва. „Това няма да стане“, казва Петков, с което предизвиква гневна реакция на Цонев. Депутатът от ДПС жестикулира енергично, но Петков явно не се съгласява с него.

В този момент в спора се намесва Делян Пеевски. Двамата си разменят реплики и очевидно се стига до скандал. В един момент се намесва Десислава Атанасова от ГЕРБ, която разговаря с Петков и за кратко успокоява страстите.

В един момент Петков прави пренебрежителен жест и казва: „Айде стига“. Спорът се разпалва наново, а Пеевски му отвръща гневно: „Какво ще стане? Хайде да видим какво ще стане?“.

Нервите на Йордан Цонев пък не издържаха и той си стана от мястото.

Възмутена от случилото се, думата взе лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя разкри какво е чула.

"Г-н председател, може би целият български народ видя през камерите какво се случва на първия ред. Естествен изход от ситуацията, в която ни вкара сглобката. Това напрежение, очевидно ще ескалира“, поде тя.

„Основният виновник да стигнем до тази ситуация в държавата, е Бойко Борисов“, добави тя, при което цялата зала буквално прихна. От ГЕРБ се засмяха, включително самият Борисов, който не очакваше да бъде намесен.


„Правя процедурно предложение да има поне 15 минути почивка, Борисов знае как става, тръгна навън. Излезте и вие и се разберете като мъже“, каза тя, след като Борисов действително стана от мястото си и тръгна да излиза.

Скандалът започва около 45 сек. на записа: