Бесният Конте затворил играчите в съблекалнята след резила срещу Болоня

Спорт
16:49 - 06 Юли 2020
1418
Бесният Конте затворил играчите в съблекалнята след резила срещу Болоня

Треньорът на Интер Антонио Конте е бил толкова бесен след шокиращата домакинска загуба с 1:2 срещу Болоня, че е заключил играчите си за близо един час след края на срещата.

Нерадзурите водеха дълго време с 1:0 и бяха с човек повече на терена, но само в рамките на 6 минути гостите стигнаха до две безответни попадения, за да постигнат престижен успех.

"Такива неща не се случват в големите отбори, ние не сме голям отбор. Разочарованието е огромно. Надявам се играчите да чувстват дори само 1% от това, което чувствам аз. Успяхме да загубим спечелен мач", каза след срещата Конте.

"Ядосан съм на себе си. Аз съм треньорът и отговарям за това, което се случва на терена. Аз нося своята отговорност, защото взимам решения в една или друга посока. Това е първата ми година в Интер и трябваше да се справим с много проблеми, над някои продължаваме да работим. Бях поканен да се присъединя към Интер за да върна този клуб към успехите. Оттук до края на сезона, трябва да докажем, че заслужаваме да бъдем в Интер. Аз и играчите. Всеки трябва да докаже, че иска да се издигне над нивото от последните години, в противен случай е редно да се вземат други решения след края на сезона", допълни наставникът на Интер.

"Късните смени? Ние доминирахме в мача, в момента, в който Санчес влезе, Болоня се бетонира, не виждам защо трябва допълнително да размествам играчите. И въпреки това успяхме да загубим. Дузпата? Предпочитам да пропусна този момент, някои неща трябва да си останат в съблекалнята. Но и в този епизод можехме да се справим по-добре", завърши бившият италиански национал.

Поражението остави Интер на огромната разлика от 11 точки зад лидера в класирането Ювентус, което на практика сложи край на амбициите им за шампионската титла. Миланският гранд е вече само на точка пред състава на Аталанта, който е 4-ти.

Според италианските медии Конте е бил бесен след мача и е назидавал играчите си близо час. В интервюто си пред медиите той пое лично отговорността за поражението за поредния негативен резултат.