Без Ел Класико в САЩ

Спорт
21:13 - 11 Април 2020
2704
Без Ел Класико в САЩ

Още едно голямо събитие в света на футбола бе отменено заради коронавируса. Става дума за вече традиционния летен турнир International Champions Cup, в който някои от най-големите европейски клубове играят помежду си в САЩ и Азия.

Организаторите от Relevent Sports Group потвърдиха отмяната на надпреварата през 2020-а, акцентирайки върху невъзможността да проведат мачовете през лятото, тъй като по това време най-вероятно европейските първенства все още ще се играят.

„Здравето и сигурността на играчите, служителите, феновете и всички замесени в нашите мачове е винаги от първостепенно значение“, се казва в изявлението. „Липсата на яснота кога мерките ще бъдат свалени и неяснотата по отношение на международния футболен календар с възможността европейските местни първенства и турнирите на УЕФА да се провеждат през август, означава, че е невъзможно планирането на International Champions Cup това лято.“

„Очакваме с нетърпение да доведем най-добрите клубове и най-легендарните сблъсъци в света в САЩ и Азия през 2021.“

Това означава, че зрителите в Лас Вегас няма да могат да видят очакваното с голямо нетърпение Ел Класико между Барселона и Реал Мадрид, което трябваше да се проведе през лятото.