Без Ел Класико за Суперкупата на Испания, след като Атлетик съкруши Реал

Спорт
11:30 - 15 Януари 2021
1114
Без Ел Класико за Суперкупата на Испания, след като Атлетик съкруши Реал

Атлетик Билбао спечели с 2:1 срещу Реал Мадрид в полуфинала за Суперкупата на Испания, който се игра на стадион „Ла Росаледа“ в Малага. Раул Гарсия отбеляза головете за баските още през първото полувреме, а Карим Бензема отбеляза почетното попадение за „кралете“.

Атлетик Билбао поведе с 1:0 в 18-ата минута. Лукас Васкес загуби много елементарно топката. Дани Гарсия пусна отличен пас към Раул Гарсия, който бе изпуснат от Рафаел Варан, излезе сам срещу Тубо Куртоа и с удар покрай белгийския вратар прати топката във вратата му.

Пред Марко Асенсио се откри добра възможност в 31-ата минута, но ударът му бе изключително неточен в аут.

Съдията Хуан Мартинес Мунуера свири дузпа за Атлетик Билбао в 37-ата минута. След центриране в наказателното поле на Реал Мадрид, Лукас Васкес не прецени летежа на топката, след което събори в наказателното поле Иниго Мартинес.

Наказателният удар бе реализиран хладнокръвно от Раул Гарсия в 38-ата минута.

Зинедин Зидан предприе интересен ход още на полувремето, когато пусна в игра Начо Фернандес на мястото на Рафаел Варан.

Атлетик Билбао направи много сериозен пропуск в 53-ата минута. Оскар де Маркос центрира в наказателното поле на Реал Мадрид, където Икер Муниаин бе изпуснат и стреля с глава, но встрани от левия стълб на вратата на Тибо Куртоа.

Реал Мадрид пропусна да намали изоставането си в резултата в 62-ата минута, когато Тони Кроос комбинира с Лукас Васкес, а той продължи към Марко Асенсио, който стреля, а топката срещна десния стълб на вратата на Унай Симон.

Марко Асенсио отправи удар от разстояние в 69-ата минута, но топката срещна напречната греда.

Реал Мадрид намали своето изоставане в резултата в 73-ата минута, когато Федерико Валверде центрира в наказателното поле на Атлетик Билбао, където Каземиро с глава свали топката към Карим Бензема, който отблизо не пропусна да вкара във вратата на Унай Симон. Първоначално бе маркирана засада на френския нападател, но след като ситуацията бе разгледана с ВАР, попадението бе зачетено.

Атлетик Билбао направи много сериозен пропуск в 79-ата минута. Асиер Виялибре бе изведен сам срещу Тибо Куртоа, но не успя да го преодолее, а белгийският вратар направи решаващо спасяване с лявата си ръка.

Карим Бензема вкара гол в 82-ата, но този път попадението не бе зачетено заради засада на нападателя на Реал Мадрид.

„Кралете“ бяха много близо до това да изравнят резултата в 88-ата минута, когато след центриране в наказателното поле на Атлетик Билбао Серхио Рамос надскочи Иниго Мартинес и стреля с глава, а топката мина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Унай Симон.

Съдията даде шестминутно продължение на срещата, което се игра почти изцяло в наказателното поле на Атлетик Билбао, но играчите на Зинедин Зидан не успяха да отбележат изравнителен гол и да пратят двубоя в продължения.

По този начин Атлетик Билбао ще играе на финала за Суперкупата на Испания срещу Барселона, а Реал Мадрид бе свален от трона, след като през миналата година спечели трофея.