Без ескалация на напрежението премина седмият ден на протести в София

Полицията отново напомня на участниците в протестните действия да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации

Новини
08:16 - 16 Юли 2020
1158
Без ескалация на напрежението премина седмият ден на протести в София

Седмият пореден ден на антиправителствени протести в София премина без ескалация на напрежението. При протестните действия не бяха допуснати сериозни нарушения на реда, съобщават от МВР. Заради съмнително поведение е била извършена проверка на двама младежи – на 15 и 16 години.

От тях са иззети два ножа и пиротехника, задържани са в столично районно управление. Полицията отново напомня на участниците в протестните действия да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации. Охраната, осъществявана от полицейските сили, е с цел опазване на спокойствието на гражданите.

През изминалата вечер протестиращите настояваха за оставката на кабинета „Борисов” и на главния прокурор Иван Гешев. Демонстрантите посрещнаха с аплодисменти новината за поисканата оставка на тримата министри Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов. По данни на МВР поредният ден на протести е преминал.