Без грижи: САЩ на 1/2-финал в баскета

Янките биха с 35 точки разлика Бразилия

Спорт
10:59 - 07 Август 2024
382
Без грижи: САЩ на 1/2-финал в баскета

Националният отбор на САЩ по баскетбол се класира с лекота за полуфиналите в Париж. Действащите олимпийски шампиони изнесоха лекция на Бразилия за 122:87 в последния мач от четвъртфиналите.

В зала "Берси" американците допуснаха известни колебания през първото полувреме, но след това огромната им класа се оказа прекалено голяма загадка за състава на Александър Петрович, който в крайна сметка не успя да им се противопостави.

Делегат на двубоя бе Сандра Велчева-Хънт. Настроението в редиците на "янките" все пак бе помрачено до някаква степен, тъй като Леброн Джеймс получи удар в окото и не доигра мача. На полуфиналите баскетболистите на Стив Кър ще имат за съперник тима на Сърбия, който стигна до Топ 4 след драматична победа срещу Австралия на четвъртфиналите.

Девин Букър влезе в ролята на топреализатор с 18 точки, включително и с 5 успешни шута зад дъгата. Антъни Едуардс го последва със 17 и 5 борби, Джоел Ембийд завърши с 14 и 7 овладени под двата ринга топки, Антъни Дейвис приключи с 13 и 8 овладени под двата ринга топки. Леброн Джеймс има 12 точки и 9 асистенции, Кевин Дюрант отбеляза 11.

Бруно Кабокло регистрира 30 точки и 6 борби за "Селесао". Жоржиньо де Паула финишира с 15 и 8 овладени под двата ринга топки.

В другия полуфинал ще играят домакина Франция и световният шампион Германия.