Без грижи за Атлетико Мадрид срещу Лацио

Спорт
11:12 - 14 Декември 2023
1137
Без грижи за Атлетико Мадрид срещу Лацио

Атлетико Мадрид спечели групата си в Шампионската лига, след като победи Лацио с 2:0 в последния шести кръг преди елиминациите. Така тимът от испанската столица спечели групата с 14 точки, докато Лацио се класира като втори с 10 спечелени точки.

Тимът на Диего Симеоне поведе в резултата още в шестата минута, когато точен бе Антоан Гризман. Самуел Лино открадна топката от Матео Гендузи, навлезе в наказателното поле и върна към Гризман, който бе точен за 1:0.

В 14-ата минута Гендузи можеше да се реваншира за грешката си при гола на Атлети, но стреля право в Ян Облак.

Чиро Имобиле бе близо до гола в 26-ата минута, когато овладя подаване от Луис Алберто, но ударът му профуча на сантиметри от вратата.

В 38-ата минута Марио Ермосо се разписа във вратата на Проведел, но след като лично преразгледа на ВАР монитора редовността на попадението съдията го отмени за засада.

Атлетико Мадрид започна по-добре и втората част, като в 51-ата минута Самуел Лино с удар от воле вкара красив гол и удвои преднината на мадридчани.

В 64-ата минута Фелипе Андерсон получи с гръб към вратата, обърна се и стреля, но Ян Облак внимаваше и улови. Пет минути след това Облак се справи и с удар на бившия играч Жирона Валентин Кастеянос.

В 74-ата минута Проведел изпусна топката, след като Мемфис Депай стреля от пряк свободен удар, но Алваро Мората пропиля възможността за трети гол, след като отблизо стреля покрай вратата.

Минута след това футболистите на Маурицио Сари имаха претенции за дузпа, след като Кастеянос падна в наказателното поле, но съдията показа играта да продължи.