Без изненади: Реал и Сити на 1/4-финал

Рекордьорът по отличия и последният носител продължават в Шампионската лига

Спорт
00:20 - 07 Март 2024
2944
Без изненади: Реал и Сити на 1/4-финал

Манчестър Сити и Реал Мадрид се класираха за четвъртфиналите на Шампионската футболна лига на Европа.

Реал Мадрид завърши 1:1 срещу РБ Лайпциг на „Сантяго Бернабеу“ и с общ резултат 2:1 продължава напред. Двубоят съвпадна със 122-рия рожден ден на „кралския клуб“.

Гостите от Германия опитаха да наваксат пасива си и създадоха множество положения, но и направиха куп пропуски. В 65-ата минута Винисиус наказа многото пропуски на "биковете" и даде аванс на домакините. Три минути след това Вили Орбан изравни с глава, но това бе недостатъчно.

Манчестър Сити продължава защитата на трофея си, след като се класира за 1/4-финалите на турнира, побеждавайки Копенхаген на реванша в Англия с 3:1 и така с общ резултат 6:2 отстрани датчаните от турнира.

Мануел Аканджи даде аванс на "гражданите" още в 5-ата минута, когато вкара с удар от воле след центриране от контер на Хулиан Алварес. Аржентинецът също се разписа, вкарвайки с плътен удар от 15-ина метра в 9-ата минута, когато и вратарят на Копенхаген Камил Грабара допусна сериозна грешка.

В 29-ата минута Копенхаген върна един гол чрез Мохамед Елионуси, който направи пробив от лявото крило към центъра и след двойно подаване с Ори Оскарсон прати топката в мрежата на Едерсон. В третата минута от добавеното време на първото полувреме и Ерлинг Холанд се разписа, вкарвайки с левия крак.

Двубоят на „Етихад“ до голяма степен послужи на хората на Пеп Гуардиола като спаринг преди ключовото гостуване на Ливърпул във Висшата лига.

За четвъртфиналите се класираха още Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен.

Жребият за следващата фаза е на 15 март, като остава да се решат мачовете Барселона - Наполи, Арсенал - Порто, Атлетико Мадрид - Интер и Борусия Дортмунд - ПСВ.