Без проблеми за Никс и във втория мач с Индиана Пейсърс

Серията се мести в Индианаполис

Спорт
11:35 - 09 Май 2024
715
Без проблеми за Никс и във втория мач с Индиана Пейсърс

Ню Йорк Никс поведе с 2:0 успеха в серията срещу Индиана Пейсърс от втория кръг на плейофите в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация след домакински успех със 130:121.

По този начин Никс са само на две победи от първо класиране за финалите в конференцията от 2000 година насам.

Победата за домакините обаче не дойде лесно, тъй като на почивката те изоставаха с 10 точки, а тяхната звезда и водещ реализатор Джейлън Брънсън бе в съблекалнята с контузия, пропускайки цялата втора четвърт.

Завръщането на терена на Брънсън за началото на второто полувреме обаче възпламени феновете в "Медисън Скуеър Гардън" и това вдъхнови домакините за обрат. Те спечелиха третата четвърт с 36:18 след серия от 20:2 точки в средата ѝ и повече не изпуснаха контрола над мача.

Най-резултатен за Никс с 29 точки бе именно Брънсън, а с по 28 се отличиха Донте ДиВинченцо и О Джи Анъноби.

За Индиана с 34 точки завърши Тайрийс Халибъртън, а бившият играч на Никс Оби Топин се отличи с 20 точки от пейката.

Тимът на Индиана завърши мача без старши треньора си Рик Карлайл, който бе изгонен за две технически нарушения за критики към съдийските отсъждания.

"Отборите от по-малките пазари заслужават честно съдийство. Без значение къде играят, те заслужават този шанс", каза на пресконференцията след двубоя Карлайл, който бе бесен от постоянните спорни решения в полза на тима на домакините.

Серията продължава в Индианаполис, където в петък и неделя ще се проведат мачове номер 3 и 4.