Без проблеми за Сити срещу Арсенал - класика на рестарта

Спорт
11:14 - 18 Юни 2020
1372
Без проблеми за Сити срещу Арсенал - класика на рестарта

Манчестър Сити победи Арсенал с 3:0 във втория мач от програмата след рестарта на Висшата лига.

Мачът започна ужасяващо за гостите, които трябваше да направят две принудителни смени още в първите 20 минути. Още в 5-ата минута Гранит Джака получи удар, а малко след това бе заменен от Даниел Себайос.
Малко преди това Кевин Де Бройне пропусна и първия добър шанс за Сити.

Лошите новини за Микел Артета продължиха и в 22-ата минута. Тогава Пабло Мари също получи травма и трябваше да бъде заменен от Давид Луис. Малко преди края на срещата Ерик Гарсия от Манчестър получи тежка травма, която наложи спирането на двубоя за почти 10 минути.

Мачът ще се запомни и с друг интересен факт. За първи път от 2017 година футболистите на Арсенал не успяха да отправят нито един точен удар в очертанията на вратата на съперника.

В края на полувремето домакините пропуснаха три чисти голови положения в рамките на 4 минути. Първо Давид Силва стреля от близо, но стража на Арсенал спаси. Последна ситуация и пред Рияд Марез, който получи добър пас в наказателното поле, но Бернд Лено отново спаси. Натискът на домакините завърши с шут на Рахим Стърлинг, който премина над гредата на Арсенал.

Все пак домакините са добраха до гол в даденото от рефера продължение на първото полувреме. След едно подаване в наказателното поле, топката се удари у Давид Луис и отиде в Рахим Стърлинг, който се оказа сам срещу вратаря и не сбърка за 1:0.

Лошите новини за резервния защитник на Арсенал продължиха и през второто полувреме. Луис направи нарушение в наказателното поле на Сити, за което получи червен картон, а Антъни Тейлър отсъди и дузпа. 11-метровият наказателен удар бе превърнат в гол от Кевин де Бройне за 2:0.

В 81-ата минута вратарят Едерсон и защитникът Ерик Гарсия се сблъскаха. Контузията на Гарсия се оказа сериозна и това наложи почти десетминутно спиране на двубоя, за да му се окаже лекарска помощ. Така Сити се наложи да завърши мача с 10 души заради изчерпани 5 смени.

Крайното 3:0 оформи Фил Фодън в даденото от рефера продължение. Домакините направиха чудесна бърза контраатака, която завърши със заключителен удар на Фодън.