Без публика на мачовете в Германия

Байерн – Челси и Волфсбург – Шахтьор от евротурнирите, както и дербито от Бундеслигата - Дортмунд - Шалке, пред празни трибуни заради коронавируса

Спорт
20:41 - 10 Март 2020
2879
Без публика на мачовете в Германия

Байерн – Челси е поредният двубой в Европа, който ще се играе без публика заради мерките срещу епидемията от коронавирус.

Днес властите в Бавария решиха да забранят публика за всички спортни събития в областта с над 1000 зрители.

Забраната е валидна до средата на април, което означава, че освен срещата реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига срещу Челси ще засегне мачовете на германския шампион от Бундеслигата срещу Айнтрахт Франкфурт (22 март) и Фортуна Дюселдорф (11 април).

Още един мач в Европа ще се играе при закрити врата. В четвъртък германският Волфсбург ще приеме украинския Шахтьор Донецк без публика в първи 1/8-финален мач в турнира Лига Европа.

Двубоят на друг германски отбор - РБ Лайпциг срещу Тотнъм в Шампионска лига тази вечер, ще се играе пред публика.

Дербито между Борусия Дортмунд и Шалке 04 ще се играе без публика по решение на градската управа на Дортмунд, съобщи ДПА. Двубоят от 26-ия кръг на германското футболно първенство ще се състои на "Сигнал Идуна Парк" на 14 март (събота) от 16:30 часа.

По-рано от Германската футболна лига обявиха, че на този етап планираните за предстоящия уикенд срещи в двете професионални дивизии остават по програма, освен ако местните власти не решат друго.

Отборите-домакини пък имат право по своя преценка да се съобразят с препоръките да играят без публика или да затворят частично стадионите си.