Без точен удар Ливърпул загуби от Аталанта

Спорт
10:58 - 26 Ноември 2020
1250
Без точен удар Ливърпул загуби от Аталанта

Ливърпул шокира своите привърженици след загуба от Аталанта с 0:2 на "Анфийлд". По-притеснителното за футболистите на Юрген Клоп е невъзможността на англичаните да отправят точен удар в посока вратата на своите гости. Аталанта отпреви 4 точни удара, от които вкара 2 гола. За цял мач Ливърпул отправи едва три изстрела.

Това бе и първа загуба на "мърсисайдци" в Шампионската лига, а отборът продължава да води в класирането с две точки пред Аталанта и Аякс.

През първото полувреме мачът не изобилстваше от голови ситуации и логично завърши при 0:0. Първата по-сериозна голова ситуация бе в 9-ата минута, когато Робин Гонес достигна до добро центриране в наказателното поле, овладя топката, стреля към левия ъгъл, но Алисон успя да направи блестящо спасяване. В 36-ата минута Йосип Иличич падна в наказателното поле, но съдията подмина ситуацията и не отсъди наказателен удар.

Първото по-интересно положение за Ливърпул бе чак в 44-ата минута, когато Мохамед Салах пое една избита топка от границата на наказателното поле, стреля, но я изпрати над гредата на италианците.

През второто полувреме Аталанта понатисна своя съперник и в 60-ата минута се стигна до попадения. Алехандро Гомес центрира, а Йосип Илчич вкара за 0:1. Само 4 минути след първото попадение гостите от Бергамо на практика затвориха мача с втори гол. Ханс Хатебург свали топката с глава на Робин Госенс и той успя да я засече в мрежата на своите домакини.

До края на срещата Аталанта контролираше събитията на терена и не позволи на своя съперник дори да създаде опасност пред Голини.