Без влакове в Англия, служителите стачкуват

14 милиона шофьори пък смятат да използват колите си през уикенда, което е с 2 милиона повече от миналата година по това време

Новини
14:32 - 26 Август 2023
4487
Без влакове в Англия, служителите стачкуват

Ползващите влакове в цяла Англия са изправени пред проблеми днес, тъй като 20 000 служители на железниците започнаха стачка за заплащането и условията на труд. Това става в ден с много събития, включително карнавала в Нотинг Хил и музикалните фестивали в Рединг и Лийдс, предава БНР. 

Стачка, лошо време, отменени полети и 14 милиона автомобили по пътищата ще бележат дългия уикенд на Острова, тъй като и понеделник е почивен ден. 20 000 членове на синдиката RMT започнаха 24-часова стачка днес. Ръководителят на синдиката Мик Линч каза, че стачките ще продължат, докато не бъде постигнато ново споразумение за адекватно заплащане на железопътните работници и загубата на работни места в резултат на затварянето на много гишета за продажби на билети.

Това е 24-та стачка в железниците от лятото на миналата година. Стачката със сигурност ще попречи на придвижването на хиляди хора, които смятат до посетят големия традиционен карнавал в лондонския квартал Нотинг Хил или музикалните фестивали на открито в Рединг и Лийдс. 

Прогнозата за ураганни ветрове и обилни валежи също е лоша новина за уикенда. Завръщащите се на Острова от почивки в чужбина също ще бъдат потърпевши. Някои вече имат проблеми с отменени полети на British Airways и easyJet от и за Heathrow и Gatwick, заради лошо време. 

14 милиона шофьори пък смятат да използват колите си през уикенда, което е с 2 милиона повече от миналата година по това време. 

Издадени са предупреждения за задръствания по пътищата към популярни дестинации.