Безгрешен Наполи

Небесносините продължават да летят в Серия “А”, разбиха и Удинезе

Спорт
08:50 - 21 Септември 2021
2005
Безгрешен Наполи

Наполи е новият лидер в Серия “А”. Съставът на Лучано Спалети буквално лети в калчото. “Небесносините” разбиха с 4:0 Удинезе насред “Фриули” в последен мач от 4-ия кръг. Виктор Осимен (24), Амир Рахмани (35), Калиду Кулибали (52) и Ървинг Лосано (84) бяха точни за южняците, които имат пълен актив от 12 точки в класирането.

Двукратният шампион на Италия изпревари досегашните лидери Интер и Милан, които останаха с 10 точки, като остана единственият състав на Апенините с пълен актив през този сезон.

Бившият тим на Диего Арамндо Марадона за първи път в своята история печели в два поредни шампионата първите си четири мача от сезона. Интересното е, че Спалети също за втори път в кариерата си стартира сезона в Серия “А” с четири успеха в първите четири кръга, след като стори това в предния си тим Интер през сезон 2018/2019 година.

Освен това Наполи стана едва третият клуб в историята на италианския елит, който се разписа в 30 поредни мача (вкарвайки 70 попадения), досега това бяха правили само Ювентус и Милан.

Преди този мач Наполи имаше три поредни победи и единствен от всички отбори беше с пълен актив от точки. В миналия кръг тимът на Лучано Спалети направи обрат срещу Ювентус, а през седмицата показа характер при гостуването на Лестър в Лига Европа и навакса пасив от два гола.