Безгрижен Челси удари Нюкасъл, Уест Хем изпревари Ливърпул

Спорт
11:19 - 16 Февруари 2021
1185
Безгрижен Челси удари Нюкасъл, Уест Хем изпревари Ливърпул

Челси победи Нюкасъл с 2:0 в мач от 24-ия кръг на Висшата лига. Попаденията за лондончани реализираха Оливие Жиру и Тимо Вернер.

След спечелените три точки Челси вече има 42 в актива си и се намира на четвърто място във временното класиране. Нюкасъл пък са 17-ти с 25.

Домакините започнаха по-организирано срещата и можеха да отбележат още в 3-ата минута, но ударът на Маркос Алонсо бе отразен от вратаря на "свраките". Челси продължи да натиска съперника си и в крайна сметка стигна до попадение. То падна в 30-ата минута и бе дело на Оливие Жиру.

Само девет минути по-късно Челси стигна до втори гол. След изпълнение на корнер Тимо Вернер се оказа на добра позиция и от близко разстояние направи резултата 2:0.

След почивката Челси продължи да бъде доста по-активния тим, като създаде няколко опасности пред вратата на Нюкасъл. Маркос Алонсо и Рийс Джеймс обаче не успяха да се възползват от полженията.

Уест Хем победи с 3:0 последния в класирането във Висшата лига Шефилд Юнайтед в мач от 24-ия кръг на шампионата. Деклан Райс, Иса Диоп и Раян Фредерикс бяха точни за успеха на „чуковете“.

Тимът на Дейвид Мойс се настани в топ 4 след успеха. Уест Хем вече има актив от 42 точки с 2 повече от Ливърпул. Шефилд продължава да е в дъното на класирането със само 11 точки.

„Чуковете“ получиха шанс да поведат в резултата още в 5-ата минута, но изстрелът на Деклан Райс от пряк свободен удар бе насочен точно към покрития от вратаря ляв ъгъл и бе спасен без проблем от Рамсдейл.

Секунди след това съдията свири дузпа за Уест Хем след нарушение на Енда Стивънс. След преразглеждане с ВАР обаче реферът отмени наказателния удар.

В 14-ата минута Джеси Лингард отправи силен шут от границата на наказателното поле, но Рамсдейл спаси.

В 39-ата минута „чуковете“ все пак получиха дузпа. Зад топката застана Деклан Райс, който не остави шанс на вратаря с изстрел в левия ъгъл.

Малко след подновяването на играта – в 53-ата минута Фабиански записа спасяване след удар на Дейвид Макголдрик.

В 58-ата минута Арън Кресуел центрира от корнер в наказателното поле, където Иса Диоп насочи топката с глава в мрежата на Рамсдейл.

В 71-ата минута Джеси Лингард отправи изстрел към долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Рамсдейл, но стражът на Шефилд се справи с опасността.

В последната минута на добавеното време Райън Фредерикс вкара с мощен изстрел от границата на наказателното поле за крайното 3:0.