Безмилостен Атлетико се откъсва от преследвачите си в Испания

Дюшекчиите сразиха у дома Севиля с 2:0

Спорт
11:24 - 13 Януари 2021
1183
Безмилостен Атлетико се откъсва от преследвачите си в Испания

Атлетико Мадрид започна да се откъсва от преследвачите си, след като спечели с 2:0 домакинството си на Севиля, в отложен мач от първия кръг на Ла Лига. Попаденията за „дюшекчиите“ реализираха Анхел Кореа и Саул Нигес.

Атлетико Мадрид поведе в резултата в 17-ата минута. Анхел Кореа се ориентира много добре в наказателното поле на Севиля и с премерен удар вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Боно.

Играчите на Атлетико Мадрид имаха претенции за дузпа в 20-ата минута за игра с ръка на играч на Севиля, но ситуацията бе подмината от арбитъра и ВАР след това потвърди неговото решение.

Севиля пропусна много добра възможност да изравни резултата в 22-ата минута, но ударът на Маркус Акуня не беше точен.

Боно направи много решаващо спасяване в 25-ата минута, когато отрази опасен удар на Луис Суарес.

Пред Юсеф Ен Несири се откри възможност да изравни резултата в 47-ата минута, но нападателят на Севиля бе разколебан от фантастичното спасяване на Ян Облак.

Атлетико Мадрид вкара втори гол в 76-ата минута. Маркос Йоренте асистира за попадението на Саул Нигес.

Ен Несири направи нов пропуск в 82-ата минута, когато можеше да се възползва от грешка на защитниците на Атлетико Мадрид, но изпрати топката над напречната греда в аут.

След тази победа Атлетико Мадрид е лидер в класирането с 41 точки, като има четири повече от втория Реал Мадрид, но воденият от Диего Симеоне отбор е и с два мача по-малко. Барселона е трети с 34 точки, Виляреал е четвърти с 32 точки, Реал Сосиедад е пети с 32 точки, но и мач повече от отборите, които се намират пред него.

Севиля е шести с 30 точки, но два мача по-малко от баските и с мач в запас в сравнение с втория, третия и четвъртия в класирането.

Гранада се наложи с 2:0 при домакинството на Осасуна в отложен мач от четвъртия кръг на Ла Лига.

Луис Суарес откри резултата в 22-ата минута, а вратарят на Осасуна Ерера си отбеляза автогол в края на първото полувреме.

С тази победа Гранада се утрвърди на седмото място с 27 точки, а Осасуна е предпоследен с 15 точки.