Безобразие! Болницата знаела за незаконните будки, искала да ги узакони

Актуални новини
12:13 - 24 Февруари 2021
4593
Безобразие! Болницата знаела за незаконните будки, искала да ги узакони

Болница "Свети Иван Рилски" е знаела, че будките на нейната териорията са незаконни и се интересувала как да ги узаконят, стана ясно по време на архитектурна комисия в Столичния общински съвет, на която главният архитект на София Здравко Здравков, кметът на "Триадица" Димитър Божилов и представители на ЧЕЗ предоставят информация за случая с убитото от ток момче.

Именно на територията на болницата е павилионът захранван от кабел, за който се предполага, че уби 16-годшният Людмил. 

Въпросният павилион извършва дейност от 2011 г. При проверка през 2018 г. на работна група към район "Триадица", е установено, че е незаконен. Те изпращат консултативен акт към НАГ, оттам обаче ги връщат за пропуски и процедурата зацикля. Междувременно от "Иван Рилски" питат ДНСК каква е процедурата за указаконяването на будката, същото запитване се отправя и към архитекта на район "Триадица".

Здравков пак обясни, че първоначалният собственик на павилиона е Пламен Божидоров Бочев и фирмата му "“Нептун“, който сключват договор с ЧЕЗ на база бележка подписана със запетайка от архитекта на района Иван Шишков. Будката бива продавана през 2016 г. на фирма ЕООД „Дениа 2016“ на Цвета Господинова Гсоподинова, която също сколючва договор с ЧЕЗ.