БЕЗОБРАЗИЕ! Дворът на столично училище стана паркинг (СНИМКИ)

Десетки коли висят по цял ден на спортната площадка на 12-0 ОУ, за да не пускат есемеси за "Зелена зона"

Новини
19:10 - 13 Септември 2019
8482
БЕЗОБРАЗИЕ! Дворът на столично училище стана паркинг (СНИМКИ)

За поредното безобразие алармират живущи на централната столична улица "Иван Асен" II. В двора на носещото същото име "елитно" 12-о училище цяло лято играе ролята на безплатен паркинг за работещи наоколо тарикати, които нагло са изпльоскали автомобилите си върху спортната площадка.

"Какво правят от Градска мобилност... затварят си очите, но когато абитуриентите завършат, не ги пускат в двора с коли...с игурно да не изтъркат асфалта...", възмущава се във фейсбук гражданката Радка Танева-Лозева, която публикува куп снимки на импровизирания паркинг.

Според повечето местни хитреците спират в двора на училището, защото ул. "Иван Асен" е зелена зона и иначе отрябва да плащат по левче на час. Факт е, че повечето возила се разказват към 17 часа, когато свършва работното време, но някои остават дори да нощуват.

На запитване на Lupa.bg към общинската фирма, осигуряваща охрана на школото, беше даден отговор, че автомобилите са на членовете на бригада, която извършва ремотни по сградата преди 15 септември. Това обаче трудно ще обясни наличието на паркинга на поне една лимузина мерцедес и японски джип, на стойност по поне 50 000 лева, които едва ли принадлежат на някой дюлгерин.