Безпощаден Интер!

Нерадзурите сразиха Аталанта, Наполи попиля Сасуоло

Спорт
09:58 - 29 Февруари 2024
1306
Безпощаден Интер!

Наполи и Интер записаха изразителни победи в отложени мачове от 21-ия кръг на италианското футболно първенство.

Наполи разгроми с 6:1 като гост на Сасуоло, а Интер надигра с 4:0 Аталанта. За шампионите от Наполи това беше първи успех под ръководството на новия треньор Франческо Калцона. Урош Рачич даде аванс на Сасуоло в 17-ата минута, а Амир Рахмани изравни в 29-ата.

След това Виктор Осимен вкара хеттрик в края на първото и в началото на второто полувреме, а Хвича Кварацхелия в 51-ата и 76-та добави две попадения, за да оформят крайния резултат.

Нигерийският нападател Осимен вече има 11 попадение от началото на кампанията. Срещата беше дебют за новия старши треньор на Сасуоло Емилиано Бигике, който зае мястото на уволнения преди няколко дни Алесио Дионизи.

Играчите на Франческо Калцона са на девета позиция в подреждането с 37 точки. Сасуоло е на 18-о място във временното подреждане с 20 точки. Тимът няма победа в последните си пет шампионатни мача.

Интер продължава уверено похода си към триумф в Серия А! "Нерадзурите" размазаха с 4:0 Аталанта в отложен двубой от 21-вия кръг на шампионата. На "Джузепе Меаца" Матео Дармиан откри резултата в 26-ата минута.

Лаутаро Мартинес удвои аванса на своя тим в добавеното време на първата част. След почивката Федерико Димарко оформи класиката, защото беше на точното място, за да направи добавка при пропусната дузпа на своя капитан Мартинес.

В 71-вата минута Давиде Фратеси също записа името си сред голмайсторите. Така отборът на Симоне Индзаги запази преднинанта си от 12 точки на върха пред Ювентус - 69 на 57. Аталанта пък е пети с 46 пункта.