Безпрецедентно! Ливърпул ще съди Висшата лига за безумни съдийски решения

Клубът пусна шокиращо обръщение на сайта си

Топ
09:29 - 02 Октомври 2023
1957
Безпрецедентно! Ливърпул ще съди Висшата лига за безумни съдийски решения

Ливърпул пусна безпрецедентно обръщение на сайта си към Панела на съдийската комисия във Висшата лига, след като в събота безумията на реферите в Англия надминаха дори техните "високи" стандарти в това отношение.

Защото по време на мача на "червените" срещу Тотнъм не просто бе допусната грешка - това се случва - а бе отменен гол, въпреки че хората в стаята за ВАР видяха и се убедиха, че е редовен. Просто са сбъркали, като са казали на съдията на терена да продължи играта, мислейки, че всъщност попадението на Луис Диас е признато от него.

И после не са имали сили и смелост да му кажат в аудио връзката да спре играта и да върне ситуацията, признавайки гола. Това се случи при 0:0, а Ливърпул загуби мача с 1:2.

Ситуацията е толкова абсурдна, че няма никакво обяснение. Това от съдийската комисия е, че има "човешка грешка" при комуникацията.

Как е възможно обаче четирима души в стаята за видеоасистенция на арбитрите да видят, че засада няма, а да не успеят за да кажат на рефера на терена, който чака отговор от тях?

Клубът Ливърпул направи обръщение в неделя вечер, което също е безпрецедентно, както и абсурдното решение в събота.