Безумие в Lupa.bg: Смесват заразени с COVID-19 със здрави във Варна

Новини
13:40 - 01 Юли 2020
4804
Безумие в Lupa.bg: Смесват заразени с COVID-19 със здрави във Варна

Във варненската болница не спазват никакви предпазни предписания и слагат в едно отделение здрави със заразени от коронавирус, научи Lupa.bg. Всички са поставени под общ знаменател, а тези, които идват за рутинни изследвания, биват положени легло до легло с болни.

"Безумието е тотално, просто съм бясна! И никой не обръща внимание на възмущението ни, шефът на инфекциозното отделение само вдига рамене и пита какво да направи", алармира Lupa.bg пациентка на градската болница в морската ни столица.

50-годишната дама, която страда от обезводняване, е била настанена в инфекциозното отделение на болничното заведение, като при нея е имало още петима, доказано болни с коронавирус.

"Всеки, който дойде, макар и с някакви други симптоми или дори за рутинни изследвания, бива настаняван със заразените. Такъв е и случаят с мен - приеха ме по спешност с разстройство, повръщане и отпаднала в следствие на това, че три дни нищо не бях хапвала. За да ми направят изследвания, ме настаниха на легло в инфекциозното отделение и след 24 часа, за които ми бяха направили изследванията, ме прехвърлиха в друго отделение. Но вече съм имала контакт със заразени! Имам възрастни родители, които трябва да пазя след изписването. Намерих шефа на отделението и говорих с него, а той ми отвърна: "Какво мога да направя?!", повдигайки рамене", разказва още дамата.

Оказва се, че случаят с нея не е прецедент, а тенденция. Много други пациенти на варненската болница също са се възмутили от порядките, но отговорът бил: "Това е положението - като не ви харесва, търсете си друга болница!"

В разговори с медицинския персонал, станало ясно и друго - голяма част от тях не са си получили обещаните 1000 лева, полагащи им се за борбата с коронавируса. И продължават да си ги чакат. Както и пациентите да се надяват на адекватна намеса и обслужване.

Във ВМА, например, такива порочни практики са абсолютно забранени и разписаните протоколи се спазват под конец.