Безумна и смъртоносната маневра е причина за жестоката катастрофа край Баня

Заради водача на колата ковчег загинаха четирима

Новини
14:16 - 22 Май 2022
6114
Безумна и смъртоносната маневра е причина за жестоката катастрофа край Баня

Несъобразена маневра за изпреварване, предприета от 62-годишния водач на опела, при която загинаха той, съпругата му, дъщеря им и млад мъж снощи край Баня, е причина за тежката катастрофа, сочат данните на разследването.

Под надзора на пловдивската окръжна прокуратурата се извършва досъдебно производство за кървавия инцидент, съобщиха от държавното обвинение.

Както стана ясно, на 21 май около 18,30 часа на главния път Пловдив-Карлово, в участъка край Баня, се движели три автомобила - „Опел" със софийска регистрация, „Фолксваген Голф" и „Дачия". И трите коли пътували на правата отсечка към Карлово. Опелът, управляван от 62-годишния Георги Ч. се е ударил в крайпътно дърво. В резултат на това са загинали двама съпругата му Иванка на 55 г., дъщеря им Евгения Ч. на 33 г. и млад мъж Ивелин М., също на 33 г., който пътувал с тях.

Разпитани са очевидци на инцидента. Водачите на другите два автомобила - "Фолксваген Голф", управляван от Илин Л., на 21 г., и на "Дачия" - Искро Д., на 42 г., са тестване за алкохол и наркотици, като пробите им са отрицателни. Те са дали и кръвна проба за изследване. Същите съдействат на разследването.

По досъдебното производство са назначени съдебномедицински и химически експертизи, като предстои да бъде назначена и автотехническа експертиза. И в този момент продължават активните действия по разследването, твърдят от прокуратурата.