БФС пак клекна пред Левски

Запалянковците поискаха срещата с Черно море да бъде изтеглена за по-рано

Спорт
18:05 - 09 Февруари 2023
2515
БФС пак клекна пред Левски

След като днес сутринта от НКП на Левски призоваха футболния съюз да промени часа за първия пролетен мач на "сините" от efbet Лига срещу Черно море, това стана факт.

Срещата от 19-ия кръг, която ще се играе във Велико Търново заради наказание на софиянци, бе предвидена за събота (11 февруари) от 17:30 часа. Запалянковците обаче поискаха тя да бъде изтеглена за по-рано и преди минути сайтът на БФС обяви, че ще се съобрази с желанието им.

"Предвид тежките метеорологични условия в страната през последните дни и с цел осигуряване на максимално добри условия за привържениците, съвместна експертна група от БФС, ПФЛ и Нова Броудкастинг Груп отправи предложение към Спортно-техническата комисия за промяна в началния час на двубоя от XІX кръг на ППЛ между отборите на Левски и Черно море.

В резултат на това бе взето решение по изключение срещата да се състои от 12:30 ч. на 11 февруари (събота) на ст. „Ивайло“ във Велико Търново. Останалите дати и часове на двубоите от кръга в ППЛ остават непроменени", се казва в становището на футболния съюз.