БФС представи новия изпълнителен директор

Може да усвоим 1,3 млрд. евро по програма на ЕС за развитие на стадионите, заяви Андрей Петров

Спорт
16:41 - 11 Септември 2024
1003
БФС представи новия изпълнителен директор

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз проведе своето заседание в Национална футболна Бояна, след което официално обяви, че Станислав Тодоров остава за постоянно начело на Съдийската комисия, в която наследи Давид Борбалан.

Вихрен Манев заменя Стоян Алексиев като мениджър на съдиите, докато Крум Стоилов заменя Петър Петров като отговорник за системата за видео арбитраж.

На пресконференцията след Изпълкома бе обявен и новият изпълнителен директор на БФС. Това е Андрей Петров, който наследява на поста Борислав Попов.

Петров заяви: „Едно от основните неща, което ще искаме да променим е самата култура, която футболът изгражда. С екипа, с който сме тук работим много години заедно, Привлечени са доста хора на ключови позиции. Искаме да изпълняваме стратегическите планове и да комуникираме със заинтересованите въпроси“.

Той заяви, че БФС ще се опита да кандидатства по програма на ЕС за развитие на стадионите.

„Програма за развитие на стадионите, която се финансира от ЕС. Приоритетът е насочен към 40 общини. Развитие на 40 общини. Програмата е доста интересна, бюджетът е огромен – милиард и 300 милиона евро може да бъдат усвоени“.

„Ние сме в контакт с тези 40 общини. Очакваме да бъдат пуснати насоките на програмата“, допълни новият изпълнителен директор.

Президентът на БФС – Георги Иванов, също сподели впечатленията и очакванията си от Петров: „Изпълнителният директор е човек, който е навътре в структурата и може да започне с летящ старт. Нещата са по-специфични и човек извън БФС щеше да се нуждае от повече време“.