БФС проплака: След безпрецедентното решение на Община Пловдив мачът ще е в София

Спорт
15:20 - 14 Ноември 2023
3166
БФС проплака: След безпрецедентното решение на Община Пловдив мачът ще е в София

От БФС също официално потвърдиха, че двубоят между България и Унгария ще се проведе в София.

Мачът ще бъде при закрити врата, а футболният ни съюз уточнява, че решението на европейската централа е базирано на актуално становище на СДВР, която се ангажира с опазване на обществения ред. 

Ето какво пишат от БФС:

"След безпрецедентното решение на община Пловдив да наруши предварителното споразумение за използване на стадион „Христо Ботев“ и да даде отказ на националния отбор на България да проведе следващия си мач от европейските квалификации на съоръжението, и последвала комуникация между всички заинтересовани страни, в т.ч. държавните власти, днес УЕФА разпореди двубоят между България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион „Васил Левски“ в София на 16.11.2023 година от 19:00 часа при закрити врата. 

Решението на европейската централа е базирано на актуално становище на СДВР, която се ангажира с опазването на обществения ред преди, по време и след края на срещата. Изразената позицията на СДВР е въз основа на промяна на обстоятелствата – решението на УЕФА за недопускане на публика на стадиона. 

Предвид гаранциите за обезпечаване на реда от страна на столичната полиция, мачът ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“.