БИБЛЕЙСКО! Кит глътна и изплю водолаз (СНИМКИ)

Пътешествие
10:37 - 15 Юни 2021
5227
БИБЛЕЙСКО! Кит глътна и изплю водолаз (СНИМКИ)

Удивителна история подлуди социалните мрежи през уикенда. 56-годишен американски водолаз оцеля, след като беше глътнат и изплют от кит.

Майкъл Пакард е професионален ловец на омари от 40 години насам. В петък той се гмурва както обикновено край бреговете на Провинстаун, щата Масачузетс. Изведнъж усеща силен удар и потъва в мрак.

В първия момент решава, че е нападнат от акула. Осъзнава обаче, че не е усетил зъби и че се намира в устата на кит. Решава, че е дошъл краят му. 30 секунди по-късно обаче бозайникът внезапно се отправя към повърхността и буквално го изхвърля във въздуха.

Спътникът на Пакард го вади от водата и го води в болница. За късмет, водолазът се разминава без декомпресионна болест и счупени крайници, а само с разместено коляно и увреждане на меките тъкани.

Това не е единственият случай, в който кит налапва водолаз и после го изплува. През 2019 г. Райнер Шимпф преживя подобен инцидент край пристанището на Порт Елизабет. Подобна история е разказана и в Библията - за старозаветния пророк Йона, погълнат от кит и преживял три дни в корема му, преди да бъде изплют.