Биков с новина: В четвъртък решаваме за оставките в кабинета

Новини
19:10 - 21 Юли 2020
3671
Биков с новина: В четвъртък решаваме за оставките в кабинета

Поисканите оставки на тримата министри - Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов не са просто "прах в очите", заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Вероятно в четвъртък ще се проведе коалиционен съвет, където ще се решат евентуалните промени в кабинета, каза той.  

На коалиционния съвет освен оставките, трябва да се помисли за нещо много по-важно в заключителната част на мандата - кризата, която ще премине в икономическа, не дай си Боже, в социална криза, каза Биков.

За неуспелият днес вот на недоверие, депутатът заяви: "Останах изненадан от вялия тон на опозицията. В крайна сметка те го искаха, но според мен този вот нямаше никакъв смисъл.", заключи той.  

Самата тема с корупцията е достатъчно абстрактна - те даваха много примери и всички те са базирани на съмнения, но при тези случаи има действия, дадени са оставки. Не видяхме името на Пламен Узунов обаче. При нас бяха дадени доста оставки, каза Биков.

Народният представител отрече ГЕРБ да управлява с ДПС. "Ако искахме да управляваме с ДПС, щяхме да го направим през 2017-а, но ние избрахме коалиция с Обединени патриоти", обясни Биков.

Според депутата, най-разумният вариант на този етап е кабинет с премиер Бойко Борисов. Експертен кабинет е най-лошият вариант, защото няма кой да носи отговорност, заключи Биков.