Бил Гейтс, Марк Зукърбърг и Риана на супер сватба в Индия

Най-богатият азиатец Мукеш Амбани жени сина си три дни

Новини
16:36 - 01 Март 2024
16572
Бил Гейтс, Марк Зукърбърг и Риана на супер сватба в Индия

Индия е в навечерието на звездно парти, пише Асошиейтед прес. Милиардерът индустриалец Мукеш Амбани се подготвя за сватбата на сина си това лято. Той очаква милиардери от цял свят, държавни глави и кралски особи, както и звезди на Холивуд и Боливуд, на тридневен празник в родния град на семейството Джамнагар.

Списъкът с гости от близо 1 200 души и включва Бил Гейтс, Марк Зукърбърг, Съндър Пичай и Иванка Тръмп; индийските милиардери Гаутам Адани и Кумар Мангалам Бирла; легендарният състезател по крикет Сачин Тендулкар; и боливудски знаменитости.

Те ще бъдат забавлявани от суперзвездата Риана, магьосника Дейвид Блейн и известни боливудски певци.

Партито е в Джамнагар, град с около 600 000 жители в почти пустинна част на щата Гуджарат. Това е родният град на семейството и домът на главната петролна рафинерия на тяхната бизнес империя Reliance Industries. Ще има и традиционни церемонии в храмов комплекс.

Освен звездните гости, семейство Амбани ще нахрани 51 000 души, живеещи в близките села.

28-годишният Анант Амбани ще се ожени за дългогодишната си приятелка Радхика Мърчант през юли. Тя е дъщеря на Вирен Мърчант, главен изпълнителен директор на Encore Healthcare Pvt. Ltd. и предприемачът Шайла Мърчант.

Тридневното тържество преди сватбата, започващо в петък, ще даде поглед върху самата сватба, която се очаква през юли.

Гостите ще бъдат облечени тематично, акцентирайки върху джунглата, за да посетят център за спасяване на животни, управляван от Анант Амбани. Известен като “Vantara”, което означава “Звездата на гората,” центърът от 3000 акра приютява малтретирани, ранени и застрашени животни, най-вече слонове.

Forbes посочва Мукеш Амбани като най-богатия човек в Азия.

Неговият Reliance Industries е огромен конгломерат, отчитащ над 100 милиарда долара годишни приходи, с интереси, вариращи от нефтохимикали, нефт и газ до телекомуникации и търговия на дребно.

Индийските магнати никога не бързат да предадат щафетата, но 66-годишният Мукеш Амбани започна да предава ръководството на синовете и дъщеря си.

По-големият син Акаш сега е председател на Reliance Jio, дъщерята Иша ръководи търговията на дребно, а по-малкият син Анант е въведен в новия енергиен бизнес.

Списъкът с гости включва и Мохамед Бин Джасим ал Тани, министър-председателят на Катар; Стивън Харпър, бивш министър-председател на Канада и кралят и кралицата на Бутан.