Бимбалов: Днешната сутрешна молитва на Плевнелиев беше срамна

Бойко Борисов се опитва да излъска своя имидж като използва кризата със Северна Македония, коментира експертът по реклама

Новини
17:27 - 27 Юни 2022
4627
Бимбалов: Днешната сутрешна молитва на Плевнелиев беше срамна

Свидетели сме на това, че Бойко Борисов се опитва някак да излъска своя имидж, използвайки този удобен сюнгер, който гледаме как изсъхва от години - кризата със Северна Македония. Но мисля, че това е проява на изключителен цинизъм от страна на Борисов, защото да не забравяме, че по негово време тези преговори бяха забатачени. 

Това коментира пред Нова тв Радослав Бимбалов, експерт по реклама.

За съжаление в последните 30 години така и не се намери правилен начин да се решат отношенията със РСМ и се налага сега да го правим през ЕС. Но това, което продължава да прави Борисов след тази сценка с Македония, която изигра, сега активно говори за нова коалиция, в която ГЕРБ да е обединителя на партиите, които са срещу злото на Кремъл.

В това грозно предложение, което чухме в сутрешната молитва на бившия президент Росен Плевнелиев - доста срамно беше това, което говори днес в сутрешния блок.

Той говори за мъдростта на Борисов, сравни го с божество, което трябва да стои някъде сред иконите и някое негово чедо да управлява партията, която иначе му принадлежи. И говореше непрекъснато за смирение. Смирение, смирение, смирение. Ама преди да се смирим, първо трябва да си изчистим държавата, нещо, което още не сме направили. Тази държава има трагична нужда от истини, които още не сме чули, посочи той.

За състоянието, в което се намираме, не са виновни тези, които ни управляваха някакви шест тъжни месеца. Не са те. Искаме да разберем кои са виновниците, които откраднаха милиорди левове. Не е време за смирение, а за твърдо и сериозно заставане на правилната страна на историята, посочи той.