Бисери: Избиратели добавиха к*р, Лепа Брена и Путин в бюлетините

Новини
16:00 - 04 Ноември 2019
7818
Бисери: Избиратели добавиха к*р, Лепа Брена и Путин в бюлетините

Гласоподаватели с развинтено въображение са се разходили до урните на балотажа в София, само за да сътворят балкански бисери, надраскани по бюлетините. Въпросният контингент е произвел недействителни листовки, добавяйки имена на шоузвезди, световни лидери или просто…нецензурни кратки думи.

В централна столична секция, избирател е добавил името на Владимир Путин в листата на районните столични кметове.

В СИК на община „Триадица” пък друг е добавил името на фолкпевицата Лепа Брена към бюлетината за кмет на София - директно под имената на двете кандидатки за София - Йорданка Фандъкова и Мая Манолова. По ирония на съдбата, там този глас се е оказал решаващ, защото резултатът в секцията е 134 на 134.

Пак в столичен район, явно образован и информиран за историята на столичните кметове гласоподавател, под имената на кандидатите е включил името на бивш кмет на столицата - инж. Иван Иванов - 1891-1965, който е най-дълго управлявалият града – от 25 май 1934 до 9 септември 1944 г. Естествено, и тази листовка е обявена за недействителна. 

Недоволен избирател пък направо е надраскал една от бюлетините с нецензурна дума с три букви, като обаче старателно е отбелязал с кръстче графата „Не подкрепям никого.”

„Че се позабавлявахме, забавлявахме се, но в крайна сметка това са все хора, които са хвърлили гласа си нахалос, защото бюлетините им не се зачитат”, коментираха членове на секционни комисии.