Бивш ас на ЦСКА поведе Шахтьор към купата, Севиля отново крачи напред

Двата тима са на полуфинал в турнира Лига Европа, там техни съперници ще са Интер и Манчестър Юнайтед

Спорт
07:59 - 12 Август 2020
1106
Бивш ас на ЦСКА поведе Шахтьор към купата, Севиля отново крачи напред

Шахтьор Донецк не остави никакви шансове на Базел и го победи с 4:1 в 1/4-финален двубой от Лига Европа. Резултатът бе открит от бившия играч на ЦСКА Жуниор Мораеш във втората, а в 22-ата минута Тайсон удвои.

В 75-ата минута Алан Паткрик направи резултата класически след точно изпълнена дузпа.

В 88-ата Додо вкара още едно попадение, а във втората минута от добавеното време на срещата Рики ван Волфсвинкел реализира почетно попадение за швейцарците, с което бе оформен и крайния резултат.

Украинският тим бе по-добрият отбор през целия двубой и заслужено с класира на 1/2-финалите на турнира, където ще срещне италианския гранд Интер.

Испанският Севиля за пореден път бе покрит от късмета, който съблюдава отбора в последните сезони, и се класира за полуфиналите на Лига Европа за сезон 2019/2020.

Андалусийците елиминираха английския Уулвърхемптън в четвъртфинален мач, след като вкараха гол в 88-ата минута чрез Лукас Окампос, който стигна на отбора от Испания да продължи напред.

В хода на дуела Уулвс бяха чувствително по-солидният отбор на терена на „МСВ Арена” в Дуисбург, но въпреки това хората на Нуно Ешпирито Санто преклониха глава пред севилския тим, който за пети път в своята история достига до стъпалото преди финала във втория по сила европейски клубен турнир.

По този начин в неделя Севиля ще се изправи срещу Манчестър Юнайтед във вълнуващ мач.