Бивш бразилски национал попиля Тите: Решенията му са бедствие!

Нето скочи на треньора заради повиквателната на Мартинели

Спорт
14:46 - 10 Ноември 2022
1249
Бивш бразилски национал попиля Тите: Решенията му са бедствие!

Националният селекционер на Бразилия - Тите, беше обвинен, че показва "липса на уважение към футбола“ след "абсурдното" извикване на Габриел Мартинели от Арсенал за Световното първенство в Катар.

21-годишният Мартинели играеше в четвърта дивизия на Бразилия по време на Световното първенство през 2018 г. в Русия, но той се превърна в суперзвезда във Висшата лига и сега се оказва част от отбора на Тите от 26 човека.

Но новината не беше добре приета от бившия бразилски халф, превърнал се в телевизионен оператор Нето, който я определи като "бедствие“ и каза, че "срамът“ на Тите да пренебрегне звездата на Фламенго Габигол в полза на Мартинели е доказателство, че той не трябва да бъде мениджър на националния отбор.

"Това е жалко, шега! Чувствам се засрамен! Не заради историята на Дани Алвеш. Каква е историята на Мартинели? 33 гола в кариерата“, каза Нето. - Това е срам, липса на уважение към футбола".

"Да правиш това с футбола показва, че не заслужаваш позицията, в която се намираш. Да извикаш Мартинели и да не извикаш Габигол е липса на уважение. Най-големият срам от всички повиквания", Нето продължи с критиките си към младежа на Арсенал и добави, че "никой не знае кой е той“ в Бразилия.

"Мартинели, който вкара пет гола през сезона, който се разхожда из мола тук, никой не знае кой е той... И без да вземем Габигол, човекът, който вкара гола за титлата на Либертадорес, който вкара 29 гола през сезона. Какво направи Мартинели в европейския футбол? Арсенал дори не е в Шампионската лига. Това е бедствие!“