Бивш халф на Тотнъм: Сити ще разбие Юнайтед

Колкото и титли да спечелят "гражданите", никога няма да бъдат големи, колкото "червените дяволи", сподели Джейми О'Хара

Спорт
17:30 - 26 Октомври 2023
1972
Бивш халф на Тотнъм: Сити ще разбие Юнайтед

Бившият играч на Тотнъм Джейми О'Хара прогнозира, че Манчестър Сити ще разгроми Манчестър Юнайтед в дербито на "Олд Трафорд" в неделя.

Сити се възстановиха от кризата в резултатите и спечелиха последните си два мача срещу Брайтън и Йънг Бойс, докато Юнайтед имаха ужасяващ старт на сезона и трябваше да се възползват от късмета си в последните си три победи срещу Брентфорд, Шефилд Юнайтед и ФК Копенхаген, като Андре Онана спаси дузпа в последната минута в срещата с датчаните от Шампионската лига.

"Не виждам никакъв начин Манчестър Юнайтед да постигне добър резултат в този мач и бих посъветвал феновете на Юнайтед да го гледат зад дивана, каза О'Хара. - Те бяха толкова слаби напоследък, като загубиха от Палас, а след това се измъкнаха срещу Брентфорд и Шефилд Юнайтед. Не виждам как ще направят нещо в този мач", каза О'Хара.

"Манчестър Сити ще излезе на "Олд Трафорд" и ще ги обърне. От години насам те са далеч по-добрият отбор в Манчестър и не очаквам това да се промени в неделя. Смятам, че победата на Манчестър Сити ще бъде категорична. Когато погледнете колко слаба е защитата на Юнайтед, такива като Ерлинг Холанд и Хулиан Алварес ще имат ден", допълни 37-годишният бивш играч, преминал още през отборите на Милуол, Уулвърхемптън и Фулъм.

Но въпреки доминацията на Сити над Юнайтед през последните години, спечелил шест титли във Висшата лига след последната корона на "Червените дяволи" през 2013 г., О'Хара смята, че небесносините никога няма да се сравнят със съседите си по брой привърженици или престиж.

"Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще бъдат най-големите клубове в Обединеното кралство завинаги заради историята си - това е толкова просто, добави О'Хара. - Не ме интересува колко трофея ще спечелите - можете да спечелите 10 Шампионски лиги и никога няма да бъдете толкова големи, колкото Манчестър Юнайтед. В Манчестър има само един отбор и това е Юнайтед!".

"Историята е от значение. Манчестър Сити и за милион години няма да бъде толкова голям, колкото Манчестър Юнайтед. Може да играят след още 40, 50, 100 години, може дори да играят и на друга планета, а Юнайтед ще бъде по-голям от Сити. Сити дори не могат да напълнят собствения си стадион! Футболът се върти в кръг - Манчестър Сити сега има своето време, защото начело е Пеп Гуардиола, но аз вярвам, че Ман Юнайтед ще се върне, защото е Ман Юнайтед.

"Не можеш да сравняваш Манчестър Сити с такива като Реал Мадрид. Реал Мадрид и Барселона винаги ще бъдат Реал Мадрид и Барселона, а Ливърпул и Манчестър Юнайтед винаги ще бъдат Ливърпул и Манчестър Юнайтед - независимо от десетилетието. Те все още са най-големите клубове в света. Манчестър Сити са собственост на държавата и имат за мениджър Пеп Гуардиола, но нека ви кажа, че това в крайна сметка ще се промени."